Nokia E66 versus Nokia 5800Xpress music

Radíme si pri kúpe mobilného telefónu, porovnania mobilných telefónov, záruka, reklamácie
boss
občasný prispievateľ
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: Pi Júl 24, 2009 12:58

Nokia E66 versus Nokia 5800Xpress music

Príspevok od užívateľa boss »

Nazdar všetci. Potreboval by som trochu "postrčiť" . Mám dilemu medzi týmito Nokiami. Doteraz E50, E51, zásadne Symbian. Zaujíma ma, ak niekto mohol porovnať videá a fotky, či je to markantný rozdiel. Všetky údaje a funkcie mám zmapované, akurát sa neviem rozhodnúť. V recenzii sa píše, že Xpress má lacné plasty - uvoľňujú sa ? E66 nemá VGA rozlíšenie videa, ale to by som zvládol. Rozlíšenie foťáka je rovnaké, akurát má Xpress Carl Zeiss-a a E66 Noname.
Navigácia ma nejako nezaujíma ( mám ), skôr poruchovosť, výdrž displeja u Xpress a či boli nejaké reklamácie. Trochu sa mi nepáči, že E66 má takmer o 0,4 W/kg vyššie vyžarovanie, i keď na niečo musím zomrieť :mrgreen: ...
A ak má niekto obidve Nokie alebo od rôznych užívateľov - aké máte výdrže batérie orientačne ?
Dík.
boss
občasný prispievateľ
občasný prispievateľ

Re: Nokia E66 versus Nokia 5800Xpress music

No, keď už nič, tak mi aspoň majitelia Nokie 5800 Xpress napíšte, prosím, čo máte napísané vo vnútri Nokie : Made in Finland alebo Made in Hungary ???
Zajtra idem do predajne, tak by ste mi mohli doobeda napísať. Iba krajinu pôvodu.
Dík
Užívateľov profilový obrázok
Dragon
pokročilý
pokročilý
Dátum registrácie: St Aug 13, 2008 10:01

Príspevok od užívateľa Dragon »

Ahoj, ja nemam ani jeden z tychto mobilov, ale kamos ma Nokiu 5800Xpress Music a zatial sa nestazoval, baterka mu vydrzi relativne dlho, tie farby na displeji su dost kvalitne a syte. Stereo repraky hraju tiez dost dobre, ma tam aj navigaciu McGuider a fici mu bez problemov. Na svoju velkost je aj dost lahka. Jedine, co mne trochu vadilo su pouzite plasty, kvoli ktorym vyzera Nokia 5800 aspon podla mojich pocitov dost lacno. Ale mozno prave toto bolo na ukor jej hmotnosti, ktora je dost nizka. A este mi vadilo, ze na ikony treba klikat 2 krat, nieco ako dvojklik vo windows. To som zatial este nevidel. Ale inak fajn mobil :) Ci ho ma z Finska, alebo z Madarska neviem, ale na kabli mal napisane Made In China, to som si vsimol, ked sme naposledy do neho kopirovali :)
boss
občasný prispievateľ
občasný prispievateľ

Dík za odpoveď.
Ide mi o akurát o výrobcu alebo krajinu "kompletovania". Na mojich E50, E51 je Made in Finland a predpokladám, že to bude aj na E66, o ktorej uvažujem. Ale viac sa mi pozdáva 5800Xpress-ka. A u radu 6XXX je väčšinou Made in Hungary - 6300, 6500,... , tak ma zaujíma, či aj 5800 bude z Maďarska. Lacné materiály alebo výzor prežijem :) ...

P.S.: Káble, nabíjačky,.... neriešim, to bude všetko China :mrgreen:
boss
občasný prispievateľ
občasný prispievateľ

Už som zistil.........
The.Game
pokročilý
pokročilý
Dátum registrácie: So Aug 16, 2008 19:23

Príspevok od užívateľa The.Game »

Ktory si si vybral? Ja tiez rozmyslam o Nokii 5800 Xpress Music
boss
občasný prispievateľ
občasný prispievateľ

Doteraz som bol E-čkový a zatiaľ sa neviem rozhodnúť. Viem, že E66 je kvalita a bude tam napísané Made in Finland. Myslím si, že XPress-ka je "nabúchaný" telefón so symbianom. Lacné plasty a "výzor" mi vôbec nevadia, akurát ma škrie to: Made in Hungary, i keď na druhej strane v rodine majú Nokiu 6300 a 6500S a nesťažujú si.
Stále neviem - láka ma VGA video, 8GB karta, a dotykový symbian. A menšie vyžarovanie, pretože po večeroch bude v rukách mojej manželky, ktorý bude volať a volať..... :mrgreen:
Čakám ešte na jedno potvrdenie a potom idem na to, o pár dní. Zatiaľ je to cca 60:40 v prospech E66 a hocikedy sa to môže zmeniť :mrgreen:
Asi som ti nepomohol. Ak chceš XPress-ku, tak ju kúp, určite je to dobrý telefón.
Ja som v zajatí zvyku na E-čkové Nokie, tak preto mám dilemu....
The.Game
pokročilý
pokročilý
Dátum registrácie: So Aug 16, 2008 19:23

Príspevok od užívateľa The.Game »

Díky, asi zoberiem tu 5800 XPress teda. Mne zase vôbec nezáleží na tom, kde bol ten mobil vyrobený. Neprikladal by som tomu až takú váhu. Nokia má svoje výrobne na viacerých miestach. Je jedno, či je to vo Fínsku, v Maďarsku, v Číne, alebo niekde v Rusku... Majú všade rovnaký princíp výroby, rovnaké zariadenia, stroje, rovnaké komponenty, akurát ľudia, ktorí tieto telefóny vyrábajú sú z tej, ktorej krajiny. Ale ich telefón podlieha vždy rovnakej kontrole a vždy je vyrábaný rovnakým postupom, ktorý podlieha Nokia štandardom. Ďalšia vec je záruka, tú máš rovnakú, či je ten telefón vyrobený v Maďarsku, alebo vo Fínsku. Takže krajinu pôvodu by som určite nedával ako rozhodujúcu pri kúpe značkového telefónu...
boss
občasný prispievateľ
občasný prispievateľ

To je v pohode. Nie je to rozhodujúci faktor.
Je tam akurát malý "chrobáčik", že asi všetky E-čkové Nokie sa robia priamo vo Fínsku a majú kovové materiály. Je to vyššia trieda.
Aj tak som nie na 100% rozhodnutý :twisted: .... chvíľu mám ešte čas...
5800Xpress sa mi páči a ak by nebola E66-ka k dispozícii, tak by som dilemu nemal. Nepočul som ani o nejakých vážnych reklamáciách pri Xpress-ke, takže ber :)
Hawk
Dátum registrácie: So Jan 05, 2008 05:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Hawk »

Vždy to závisí aj od toho, na čo presne chceš používať mobil. Nokia E66 je viac manažérsky telefón a jeho hlavné funkcie sú aj podľa toho orientované, ako napríklad synchronizácia s Microsoft Exchange Serverom. Nokia 5800 je zase skôr multimediálny telefón, určený viac pre zábavu.
Napísať odpoveď