Nokia E63 vs Samsung S5560

Radíme si pri kúpe mobilného telefónu, porovnania mobilných telefónov, záruka, reklamácie
Illusionist
začiatočník
začiatočník
Dátum registrácie: Pi Jan 29, 2010 20:35

Nokia E63 vs Samsung S5560

Príspevok od užívateľa Illusionist »

zdravím,
plánujem si kúpiť mobil do 200€ a ako najlepší kandidáti mi vyšli Nokia E63 a Samsung S5560... 3G sieť mi netreba, stačí mi wi-fi a na Samsungu ma zaujal 5Mpx foťák, ale zase sa trochu obávam výdrže batérie... na Nokii ma pre zmenu láka QWERTY klávesnica a s batériou je na tom omnoho lepšie... viem, že softvérovú QWERTY má aj S, ale neviem, do akej miery dôverovať dotykovým displejom...
prosím poraďte mi, ktorý z nich si vybrať, prípadne poskytnite tip na nejaký iný
vopred ďakujem :)
Užívateľov profilový obrázok
Hawk
Dátum registrácie: So Jan 05, 2008 05:06
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nokia E63 vs Samsung S5560

Príspevok od užívateľa Hawk »

Ahoj,
Co sa tyka odporucenia nejakeho mobilneho telefonu, treba si najprv rozmysliet, na co vsetko mobil budes vyuzivat, co vsetko od neho presne ocakavas a hlavne teda kolko si ochotny do neho investovat. Dobre je sa zamysliet nad vecami ako je fotoaparat: kvalita fotiek a videa, xenonovy blesk / prisvetlovacia dioda, dotykovy displej - jeho velkost a rozlisenie, vydrz baterky, podpora datovych prenosov, wifi, 3G, qwerty klavesnica, samotna konstrukcia mobilu: klasicka / slider, pouzite materialy: kovy / plasty, vnutorna pamat mobilu, moznost rozsirenia pamate pomocou pamatovych kariet, operacny system, vstavany GPS modul - moznost pouzivania navigacie, senzor polohy, podpora dvoch sim kariet, ak pocuvas casto hudbu velke plus je 3,5mm jack vystup, FM radio...

K tym dotykovym displejom, nerobil by som si s tym extra starosti, vydrzia rovnako ako nedotykove a na dotykove ovladanie sa da rychlo zvyknut. Je to ale hlavne o vkuse, niekto na to je, niekto nie, treba vyskusat, uvidis. Co sa tyka 5Mpx fotaku pri Samsungu, nie je vsetko len o megapixloch, 2Mpx fotak vie vo vela pripadoch spravit ovela kvalitnejsie fotky, ako 5Mpx, megapixle su len o velkosti fotky, ale kvalita je zakorenena niekde inde :)

Ak by som si mal vybrat medzi tymito dvomi, rozhodol by som sa pre Nokiu E63...
Illusionist
začiatočník
začiatočník
Dátum registrácie: Pi Jan 29, 2010 20:35

Príspevok od užívateľa Illusionist »

no ako som už písal hore cena by mala byť do 200€, mobil chcem na bežné používanie, tj. žiadne business aplikácie mi netreba a to, čo hľadám asi najviac je kvalitný fotoaparát (rozdiel medzi x. bleskom a diódou nepoznám), QWERTY, výdrž batérie a taktiež by som uvítal wi-fi a kryt objektívu, aj keď ten som videl len u SE a na tie počúvam sťažnosti... konštrukcia mobilu... no aby sa mi hneď nerozpadol, takže čo najodolnejšia samozrejme, materiál neviem, počul som, že kovy sa pomerne ľahko ohýbajú... GPS by bol zaujímavý prvok naviac, ale zaobídem sa aj bez neho... a na hudbu mám samostatný prehrávač

tak ďakujem za radu, keby ťa ešte niečo napadlo, daj prosím vedieť :)
Užívateľov profilový obrázok
mobilmaniac
TOP profík
TOP profík
Dátum registrácie: St Júl 23, 2008 22:53

Príspevok od užívateľa mobilmaniac »

Caf, ja by som sa priklonil tiez k Nokii E63, mozno preto, ze som skor na manazerske telefony :)
Napísať odpoveď