Xiaomi MI A2 problém s prijímaním hovorov

Xiaomi, Huawei, BlackBerry a iné...
antonius40
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ne Okt 25, 2020 14:19

Xiaomi MI A2 problém s prijímaním hovorov

Príspevok od užívateľa antonius40 » Ne Okt 25, 2020 18:30

Mám Xiaomi MI A2 lite už skoro dva roky a od septembra začali problém s prijatím hovorovu, spočiatku sporadicky. Ale posledné dva týždne stále. už normálne nemôžem prijať žiadny hovor. (Používam služieb O2 - FER.) Prejavuje sa takto: Ak mi niekto zavolal, pri zvonení sa mi nerozsvietil displej ako obvykle, ale zostal tmavý, nefunkčný, k jeho otvoreniu a prijatiu hovoru nepomáhali, žiadne obvykle aktivity, ťukanie na displej, ani pohyby palcom po nej rôznymi smermi a s rôznou prítlačnou silou. Displej sa "neotvorí". Ak chcem zistiť kto ma volá, zapnem tlačidlo zapnutia, zvonenie vtedy prestane, mobil sa „otvorí“, ale asi odpojím volaného. V neprijatých hovoroch zistím kto ma vola. Ak chcem vedieť prečo, tak mu musím zavolať ja a je to pre starého penzistu drahšie. V dvoch prípadoch z desiatich, ak to skoro vypnem a "zrolujem" displej pohybom od vrchu dole, tak ešte stihnem informáciu, kto ma volá s možnosťami: PRIJAŤ alebo POLOŽIŤ. Záruka mi končí o mesiac, tak som ho reklamoval. Posledné dva dni pred odoslaním na reklamáciu sa v štyroch prípadoch z desiatich pri zvonení na tmavom displeji objavil informácia kto ma vola s dvomi farebnými obdĺžnikmi . zeleným a v ňom PRIJAŤ a červený a v ňom POLOŽIŤ či neprijať. Aby som počas reklamácie nezostal bez mobilu, požičal som si od priateľa voľný mobil Huawei, typovú značku neviem nie je uvedená na plášti mobilu, nevie ani priateľ, dostal do darom. Z vlastnosti v mobilu -Informácie o mobile - je uvedené HUAWEI, model MHA-L29, Android 9, Verzia EMUI 9.1.0 V servise mobilov som si dal potrebné veci z Xiaomi (telef. zoznam, fotky a pod.) skopírovať na SD kartu, ktorú teraz používam v Huawei. Lenže – po pár dňoch, čo používam Huawei sa táto vada začala prejavovať aj v ňom, pri zvonení sa síce displej klasický rozsvieti, ukáže sa klasická ponuka pre telefonovanie, kto má volá, číslo volajúceho, možnosti prijať či neprijať (symboly zeleného slúchadlá a červeného pre zavretie ale oba symboly sú nefunkčné, darmo ťukám, pohybujem prstom po nich, nepôsobia, hovor tiež nemôžem prijať. Z toho asi vyplýva, že som reklamoval zbytočne, je to asi problém O2. Vypytoval som sa u viacerých priateľov, ktorí sú tiež v O2, priznali, že im to v poslednej dobe robí občas ( raz za 2 – 3 mesiace). Poradíte ako z problému ? :oops:

Užívateľov profilový obrázok
Dragon
pokročilý
pokročilý
Príspevky: 84
Dátum registrácie: St Aug 13, 2008 10:01

Re: Xiaomi MI A2 problém s prijímaním hovorov

Príspevok od užívateľa Dragon » Ut Nov 03, 2020 23:44

Tak toto je naozaj zvlastne, skusil by som kupit nejaku SIMku s kreditom od ineho operatora, napr. 4ka a vyskusal ju pouzivat par dni, ak sa chyba neobjavi, vyzera to na problem operatora, co je ale velmi divne a celkom by ma zaujimalo ako sa k tomu operator postavi.

antonius40
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ne Okt 25, 2020 14:19

Re: Xiaomi MI A2 problém s prijímaním hovorov

Príspevok od užívateľa antonius40 » St Nov 25, 2020 15:48

Mal som šťastie, pár dní pred uplynutím záruky som mobil reklamoval u predajcu. Vadu odstránil a zatiaľ funguje ako má.Vadu odstránil výmenou proximity a prehratíe nového SW. Ja som nevedel čo je to za diel, ktorý vymenili (diel proximity) tak som sa opýtal. Je zo zariadenie, ktoré sníma vzdialenosť od hlavy či ucha a tým vypína a zapína displej

Napísať odpoveď