Smradľavý zelený robot :-)

Všetko o operačnom systéme Android
Užívateľov profilový obrázok
Gaaspi
pokročilý
pokročilý
Príspevky: 78
Dátum registrácie: St Feb 29, 2012 18:21
Bydlisko: Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Smradľavý zelený robot :-)

Príspevok od užívateľa Gaaspi » St Sep 24, 2014 23:23

Toto by mohla byť všeobecná diskusia o Androide. Ako vidím je s ním dosť problémov tak by bolo prehľadnejšie keby sa menšie problémy ktoré sa dali vyriešiť dvoma troma odpoveďmi aby sa písali sem. Začnem ja: Ten systém sa mi páči po grafickej stránke aj že je rozšírený dostupný komerčný len čo sa mi nelúbi že robia jednu chybu akú robí aj Microsoft so svojimi Windowsami. Vydáva aplikácie ktoré už napríklad na starších verziách nepobežia alebo jednoducho nie sú k dispozícii (len android 4 a vyššie) a to sú mobily kde je 2.1-ka absolútne maximum a viac sa upgradnúť nedá.
Tomáš

Kajo_mate
profík
profík
Príspevky: 176
Dátum registrácie: St Aug 06, 2008 15:31

Re: Smradľavý zelený robot :-)

Príspevok od užívateľa Kajo_mate » Št Sep 25, 2014 20:30

Problem so spatnou nekompatibilitou je standardny problem pri vyvoji aplikacii. Vyvojari sa snazia vytazit maximum z noveho OS, preto sa vyuziva jeho maximalny potencial, co je ale vacsinou uz nad sily starsich OS :)

Užívateľov profilový obrázok
Gaaspi
pokročilý
pokročilý
Príspevky: 78
Dátum registrácie: St Feb 29, 2012 18:21
Bydlisko: Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Smradľavý zelený robot :-)

Príspevok od užívateľa Gaaspi » Po Okt 06, 2014 23:22

To že je nad sily starších OS a využívajú potenciál novších je v porádku však napredovať treba ale nech si všetci zoberú príklad z Opery! Spravili to že ponechali linky na stiahnutie starších verzií. Napríklad pred 10 rokmi keď som na Nokii čo mal bez OS (také staré s40 a pod) som našteloval stránku googla klikol na ďalšie a bola tam java aplikácia google maps čo fungovala. Teraz už tam nieje. Proste načo to stiahli keď to už bolo? Však nech podporujú android ale to staré tam už mohli nechať. Opera to tak robí keď si zadáte na starom mobile adresu m.opera.sk tak vám ponúkne alternatívy aj 10 rokov starých verzií čo na takej Nokii 6300-ke pofrčia... Ten ťah mi pripadá ako keby nútili ľudí kupovať si novšie mobily.
Tomáš

Mino
TOP profík
TOP profík
Príspevky: 290
Dátum registrácie: St Aug 06, 2008 15:30

Re: Smradľavý zelený robot :-)

Príspevok od užívateľa Mino » Ut Okt 07, 2014 09:32

Obavam sa, ze v tomto mas uplnu pravdu - vyrobcovia a predajcovia naozaj podporuju vsetky cesty ako ludom vnucovat kupu novych mobilov. Celkom jednoduchou cestou je rusit podporu starych zariadeni, vyrabat stale novsie a vykonnejsie zariadenia a vyvijat aplikacie, ktore uz na starsich zariadeniach nefunguju, presne ako napisal Kajo_mate. Ziadny vyrobca nepotrebuje predat mobil, ktory si zakaznik necha 10 rokov. Vyrobca potrebuje vyrabat a predavat a cim castejsie ludia menia mobil, tym lepsie mu ide biznis ;)

Užívateľov profilový obrázok
Gaaspi
pokročilý
pokročilý
Príspevky: 78
Dátum registrácie: St Feb 29, 2012 18:21
Bydlisko: Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Smradľavý zelený robot :-)

Príspevok od užívateľa Gaaspi » Št Okt 09, 2014 10:36

Celkom jednoduchou cestou je rusit podporu starych zariadeni
Toto je ten najdrastickejší spôsob... Lebo sú stále ľudia čo si nejaký výrobok obľúbia či už počítač, auto, bicykel, mobil... Keď sa im aj pokazí tak po bazároch z pod ruky zháňajú ten istý typ (ktorý sa už dávno nevyrába) tej veci. Ale pri počítačoch a mobiloch to vyriešili takto: Prstali ponúkať podporu. Zoberme si že mám starý notebook, je funčkný avšak hardvérovo dostačujúci na XP ktorý som si pred 15 rokmi poctivo licenčne zaplatil. Prestali to podorovať... Keby som chcel dať Win7 a novší už musím kúpiť nový notebook a starý ale funkčný vyhodiť, a zaplatiť aj licenciu na nový windows, tým pádom aj na software lebo všetko k čomu mám zákúpené už nefungujú. To je mrte investícií pre nič za nič. To je vnucovanie. Ak človek hrá hry, má nároky na hardvér a sám sa rozhodne kúpiť nové lebo chce aby mi bez sekania išla najnovšia hra, to je v poriadku. Ale ja čo občas napíšem niečo vo worde, občas pozriem nejaké fóra na nete... A ide mi to. Tak prečo by som mal vyhadzovať financie zbytočne? Tak isto ako aj na mobile. Mám napríklad staručkú nokiu tlačidlovú, volať, písať sms, budík, kalkulačka, opera mini na pozretie počasia, e-mailov, MMS, foťák ak niečo odfotím a ododšlem mms-kou aha takto vyzerá moje auto... Na to všetko mi taký mobil stačí. Aj google mapy ako java aplikácia tam išli v poriadku kým google nezrušil podporu. Takisto som lúbil SE Xperia X10 mini kvôli jeho veľkosti. To je jediný dotykáč ktorý sa mi lúbil. U mňa je základná požiadavka aby mobil nebol tehla! Ale má starý android 2.1 je maximum čo sa dá dať a tam už veľa aplikácií nejde...

Jedine ak by ste vedeli nejaké alternatívne stránky (náhrada za Google Play) kde sa dá stiahnuť napr. staršia verzia Viber-u pre android 2.1 napríklad. Lebo tí čo sa viac vyznajú v PC vedia tú aplikáciu stiahnúť na disk ako inštalačný súbor a ten napr. uploadnú na nejaké serveri.
Tomáš

Napísať odpoveď